Natalija, Alenka in Tjaša o materinstvu

Tjaša Perko, Alenka Košir in Natalija Gros so delile svoje misli.

24.3.2018 ob 5:55

ThinkstockPhotos-519084424.jpg

Jutri, 25. marca obeležujemo materinski dan. Dan, ki pravi pomen v življenju ženske dobi šele takrat, ko ta postane mamica. Ob tej priložnosti je Mična prosila za komentar tri znane Slovenke in jih vprašala, kaj jim pomeni materinstvo, kako si vzamejo čas zase in za svojo sprostitev.

Alenka Košir, znana osebna trenerka in vaditeljica, je mamica treh otrok. Pravi, da je zanjo materinstvo njena življenjska vloga, ki ji pomeni zelo veliko. »Šele v tej vlogi sem resnično spoznala kdo sem in kaj je v življenju pomembno.« A kljub temu, da v materinstvu izjemno uživa, se trudi, da preživi kakšen trenutek izven te vloge, čeprav priznava, da ni lahko. »Otroci so kot droga, ki te potegne vase, a hkrati tudi največji vir energije za življenje.«

Življenje Tjaše Perko je polno adrenalina in akcije. Ima dva sina in pravi, da ji materinstvo pomeni vse na svetu. »Čas, ko se sprašuješ, kako za vraga imaš lahko toliko ljubezni ob enem pa tudi toliko potrpljenja. To je čas, v katerem neizmerno uživam in me polni,« pravi in dodaja, da ji fanta dajeta energijo. »Ne bi rekla, da me preveč utrudita čeprav sta divja, baterija smo en drugemu. Sama se pa veliko polnim tudi s športom. Šport je moja kava in brez tega ne znam živeti, seveda si pa tudi z Rokom vzameva čas za naju in za prijatelje. Predvsem se trudiva ohranjati stare navade druženja, ki vedno tako pašejo,« še doda Tjaša.

O svoji materinski vlogi pa rada spregovori tudi plesalka v novi sezoni plesnega šova Zvezde plešejo, Natalija Gros. »Rojstvo Ele in dan, ko sem postala mamica, je bil najlepši dan v mojem življenju. Zdaj tudi sama razumem, zakaj mamice, s takim žarom govorilijo o tem dnevu. Res nikoli ne pozabiš trenutka, ko prvič vidiš svojega otroka in ko se dejansko zgodi ljubezen na prvi pogled. Ljubezen, ki je brezpogojna in neomejena,« nam pove in doda, da je lepo, da imajo mamice dan, ki je posvečen le njim. »Tako se vsaj enkrat na leto spomnimo kakšen dar in privilegij je to, da lahko dajemo novo življenje. Nositi otroka devet mesecev v sebi je bilo zame nekaj najlepšega poleg dneva, ko se je rodila Ela. Zdaj so od tega že tri leta in nadvse uživam v materinstvu. Naj živi materinski dan in hvala vsem mamicam, predvsem pa moji dragi mami, ki mi stoji ob strani že celo moje življenje,« je še dodala Natalija.

A post shared by Natalija Gros (@natalijagros) on

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock, Instagram

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)