Nasveti plesalca maturantom: punce cenijo trud

Večkratni svetovni prvak Miha Vodičar pravi, da je vsem puncam všeč, če zna fant plesati.

8.3.2017 ob 6:10

14245X2100.jpg

Maturantski ples je eden izmed najpomembnejših dni v letu vsakega maturanta. Medtem ko se ga mnogi veselijo predvsem zato, ker predstavlja pomembno prelomnico, pa se ga tisti, ki niso med najbolj samozavestni v svoji generaciji, kar malce bojijo. Glavni razlog za strah so pogosto tudi plesni koraki. Nasvete, kako lahko na maturantskem plesu izpadeš car, je za Mično delil Miha Vodičar, večkratni svetovni prvak v standardnih in latinsko-ameriških plesih.

Za tiste, ki se prvič srečajo s pravimi plesnimi koraki, je po besedah Vodičarja najpomembnejše, da se naučijo plesnih korakov. "Ključno je, da znajo korake. Tisto, kar se naučijo na tečajih, naj nato ponovijo še doma," je dejal in dodal, da ko si v sebi prepričan, da znaš, lahko to tudi pokažeš tudi drugim.

miha.jpg

Tudi trema naredi svoje

Pri plesu, kjer je poznavanje korakov ključnega pomena, je malo prostora za improvizacijo. Ta lahko uspe le najboljšim. "Nekdo, ki se prej še nikoli ni srečal s plesom in plesnimi koraki bo težko blefiral." Vodičar ob tem izpostavlja, da se lahko korakov naučijo tudi s pomočjo posnetkov na spletu. "Tisti, ki iščejo, bodo pomoč našli vsepovsod. Najlažje pa je, če sošolci korake ponovijo kar skupaj."

A vseeno se najdejo takšni, ki ves čas razmišljajo o korakih in o tem, da jih bodo pozabili. Takšnim Vodičar svetuje, naj se prepustijo in sledijo ostalim. V šali še doda naj se raje postavijo v sredino, saj tako ne bodo vsem na očeh.

17105667_10212277171348866_1513245429_n.jpg

Punce padajo na fante, ki znajo plesati

Če so nekateri fantje še vedno prepričani, da ples ni kul, si bodo gotovo kmalu premislili. "Super je, če zna fant plesati, saj je to všeč vsem puncam. S tem, ko so se začeli učiti plesa, so prebili led in zdaj lahko nadaljujejo. Prepričan sem, da jim bo to v življenju prineslo veliko dobrega."

Glede na to, da Vodičar veliko časa namenja poučevanju, opaža, da ima kar precej ljudi težave z ritmom. "Nekateri ritma enostavno ne slišijo, ga ne čutijo. Zaradi tega porabijo veliko časa. Če ti je to dano, imaš res srečo, ker imaš pol manj dela," a doda, da pomanjkanje ritma ne more biti izgovor. "To je tako kot pri vsaki stvari v življenju. Vsemu se je treba posvetiti."

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Mediaspeed, Taiwanc, Sanja Arlič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)