Najboljši vozniki vsaj enkrat padejo na vozniškem izpitu

Ne, to ni zgolj tolažba, to je dokazano dejstvo.

7.1.2018 ob 6:05

izpit_micna.jpg

Torej, padla si na vozniškem izpitu. Zato si žalostna, razočarana in počutiš se manjvredna od brata, ki je že po prvem poskusu domov prinesel vozniško dovoljenje.

Naj te potolažimo: še zdaleč nisi edina, ki mu enkrat ali celo večkrat ni uspelo. Še malo boš torej morala počakati, preden boš lahko sama vijugala po prostranih poteh, a v tem ni prav nič slabega. Kajti, kot zatrjujejo strokovnjaki, so padci na izpitni vožnji tisti, ki v resnici govorijo tvojim vozniškim sposobnostim v prid, čeprav trenutno res ni videti tako.

Ena od zavarovalnic v Veliki Britaniji, je namreč izvedla zanimivo študijo, ki jo povzema Independent. In sicer so zbrali mlade voznike. Od tistih, ki so vozniški izpit opravili v prvem poskusu do onih, ki so ga morali opravljati večkrat.

Pri vseh so s točkami ocenjevali vozniške sposobnosti, ter se pri tem osredotočali na pospeševanje, zaviranje, hitrost vožnje ter na vožnjo skozi ovinke. Največ možnih točk je bilo 100. Izkazalo se je, da so padci na izpitu v bistvu darilo.

V povprečju so vozniki, ki so izpit opravili v prvem poskusu, dosegli 78, tisti pa, ki so morali na izpitno vožnjo najmanj štirikrat, 84 točk.

"Vsak pozna nekoga, ki trdi, da je odličen voznik zgolj zato, ker je izpit opravil v prvem poskusu. Mnogi so prepričani, da jim to dejstvo zagotavlja dodano vrednost, a naša študija dokazuje ravno nasprotno," je povedal Mike Ketteringham, tiskovni predstavnik zavarovalniške hiše in dodal: "Tisti, ki so morali premagati neuspeh so na cesti praviloma previdnejši in strpnejši. Prav ti pa sta lastnosti, ki odlikujeta dobrega voznika."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)