Na MTV se vrača kultni Unplugged

Glasbena televizija MTV nadaljuje s prizadevanji, da bi se programsko vrnila h koreninam.

21.8.2017 ob 8:55

mendes_GettyImages-834272598.jpg

Glasbena televizija MTV nadaljuje s prizadevanji, da bi se programsko vrnila h koreninam. Tako bo med drugim na sporedu ponovno v 90-ih letih zelo priljubljena izštekana koncertna oddaja Unplugged. Prvi bo 8. septembra v oživljeni različici oddaje nastopil popularni zvezdnik Shawn Mendes, je poročal britanski BBC.

Serija Unplugged je slovela po tem, da so priznani glasbeniki in skupine pred občinstvom svoje uspešnice izvedli v akustični različici. Vrhunec priljubljenosti je dosegla v 90-ih letih, ko so v razmahu grungea nastopili Nirvana, Alice In Chains in Pearl Jam.

Na sporedu MTV-ja je bila do leta 2009, ko so jo ukinili. Med glasbeniki, ki so se tačas predstavili v izštekani različici, so bili tudi Jay-Z, Lauryn Hill, Adele, Mariah Carey in Katy Perry.

Prvi bo Shawn Mendes

Septembra bo kot prvi serijo na novo zagnal popularni zvezdnik Shawn Mendes. Njegov nastop bodo snemali v Los Angelesu. Glasbenika je k projektu pritegnil prav posnetek koncerta skupine Pearl Jam leta 1992, saj je začutil, da je v ospredju projekta glasba, ne pa komercialni nameni.

Predstavnik MTV Armani Duncan je za Variety povedal, da je oživitev oddaje po eni strani nostalgična gesta, po drugi pa nameravajo pritegniti nove gledalce, ki začetkov koncertov Unplugged ne poznajo. Pred časom so na MTV napovedali, da se z oktobrom na spored glasbene televizije vrača tudi oddaja Total Request Live (TRL).

Vir: STA
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)