Na Kickstarterju čudovita knjiga slovenskega fotografa Žiga Koritnika

Priznani slovenski fotograf Žiga Koritnik je ustvaril knjigo glasbenih utrnikov Urejevalci oblakov, katere izdajo lahko podprete tudi vi.

12.9.2018 ob 10:50

cloud_arrangers_ziga_koritnik.png

"To ni knjiga za ljubitelje in poznavalce jazza. To je knjiga za ljubitelje glasbe in za ljubitelje fotografije, ki ljubijo glasbo," je o knjigi zapisala pisateljica Sonja Porle.

Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene. Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že več kot 30 let.

Koritnik je imel že več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov.

Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

S knjigo Urejevalci oblakov, ki je 6. septembra startala na Kickstarterju, Koritnik predstavlja najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete znanih glasbenikov, kot so Anthony Braxton, Cesaria Evora, Ron Carter, Bill Frisell, Joe McPhee, Diane Reeves, Ray Charles, Tom Waits, Miles Davis, Sonny Rollins, Han Bennink, Cesaria Evora, B.B.King, Buddy Guy, Oumou Sangare, Hamid Drake, Peter Brötzmann, The Thing ....

Predgovor h knjigi je prispeval John Kellman, knjiga pa vsebuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Joëlle Léandre.

Oglejte si videopredstavitev (TUKAJ!) in podprite ta edinstveni projekt tudi vi.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)