Manj znani razlogi za masažo

Poleg tega, da sprošča, lahko premaga bolečine in zagotavlja boljši spanec.

12.4.2015 ob 8:15

shutterstock_171246632.jpg

Čeprav je osnovni namen masaže sproščanje, to še zdaleč ni edini razlog, zakaj bi si jo morali večkrat privoščiti. Poglejte si še druge.

Premagovanje stresa

Masaža prežene občutke stresa ter simptome depresije in anksioznosti. Medtem ko se predajate spretnim rokam maserja ali maserke, se v telesu niža raven kortizola, kar se pozna v krvnem tlaku, ki je zaradi tega nižji. Obenem ta oblika razvajanja spodbuja tvorjenje serotonina in dopamina ter tako pripomore k boljši volji in razpoloženju.

Krepitev imunskega sistema

Raziskava medicinskega centra Cedars-Sinai iz Los Angelesa je pokazala, da masaža krepi imunski sistem in spodbuja delovanje žlez z notranjim izločanjem.

Blaženje bolečin

Blaži bolečine in izboljšuje gibljivost oseb, obolelih za artritisom. Lahko je celo učinkovitejša od zdravil, akupunkture ali joge.

Blaži simptome PMS

Kadar vas muči ta nadloga, imate dober razlog za masažo, saj masaža vpliva na dobro razpoloženje, hkrati pa zmanjšuje napihnjenost.

shutterstock_120568528.jpg

Izboljšuje spanec

Vpliva na valove delta, ki so povezani z najglobljo fazo spanja. Če imate rahel spanec ali vas muči nespečnost, je največkrat vse, kar potrebujete, dobra masaža.

Zagotavljanje lepote

Pozitivno deluje na kožo, saj spodbuja pretok krvi, ta bo po masaži nežna, sijoča in gladka.

Pomoč pri poškodbah

Če ste pretiravali z vadbo in vas zato bolijo mišice, bo masaža zelo koristna. Blaži namreč vnetja, sprošča boleče mišice in pri manjših poškodbah krajša čas celjenja ran.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)