Mama čudežnega dečka za Mično razkrila, kaj Luki daje energijo

Slovenija je navdušena! Naša košarkarska reprezentanca je najboljša v Evropi!

18.9.2017 ob 7:40

doncic_AP_Pictures-20170917223009-74715400.jpg

Danes cela Evropa govori o slovenski reprezentanci, ki je na Eurobasketu pokazala daleč najboljšo košarko in je brez poraza Slovenijo pripeljala do popolnosti od prve do zadnje tekme turnirja. Ne le, da so slovenski košarkarji najboljši, v idealni peterki prvenstva sta se znašla, kaj znašla, to se sliši čisto preveč naključno, sta si zaslužila mesto kar dva naša igralca, Goran Dragić in Luka Dončić

doncic_Delo_Foto-20170918085053-85582600.jpg

In prav slednji je bil že pred turnirjem označen kot čudežni deček košarke, pri rosnih 18 letih pa je postal evropski prvak in član idealne peterke prvenstva ob Pau Gasolu, Goranu Dragiču, Alexeyju Shvedu in Bogdanu Bogdanoviću. »To mi ne pomeni tako zelo, kot to, da smo evropski prvaki,« je po uvrstitvi v peterko za Kanal A komentiral Luka. 

In čeprav je Dončić velikokrat označen s pridevnikom čudežen, pa njegova kariera, ki se bere kot najbolj nerealna pravljica, ni prav nič čudežna. Od nekdaj živi za košarko, že v otroštvu se je najraje igral z žogo, mladost pa posvetil treningom in košarki. Pri 13 letih je zapustil dom in se ustalil v Madridu, kjer so ga pri Realu izurili v vrhunskega športnika. Ob vsem strokovnem usposabljanju pa ima Luka tudi v krogu družine močno podporo, kar smo lahko opazili tudi med spremljanjem evropskega prvenstva. Kot vsak otrok, ki živi od doma, si tudi Luka ob vrnitvi vedno zaželi eno mamino jed, ki ga spomni na dom, otroštvo in napolni z energijo, kot nas morda goveja juhca po dolgem potovanju. »Luka doma najraje je musako,« nam je v smehu povedala Miriam Poterbin, mati evropskega prvaka, ki se danes skupaj z vso ekipo vrača v Slovenijo in bo okoli 20. ure zvečer pozdravil navijače na Kongresnem trgu. 

doncic_AP_Pictures-20170917224149-65501200.jpg

Mična Luki želi čim hitrejše okrevanje in se vidimo zvečer! 

Avtorica: Da. M. 
Foto: Reuters Pictures, AP Pictures in Blaž Samec/Delo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)