6.12.2016 ob 9:44
Kaj je boljšega kot sezonsko, sveže in zdravo? Ekipa Organic Garden, ki je pred kratkim v centru prestolnice odprla svojo prvo poslovalnico, je vsem ljubiteljem ubranih kulinaričnih zgodb pripravila tudi recept, ki ga boste z veseljem preizkusile.
Korenčkova juha s koriandrom in kokosovim mlekom
Sestavine za dve osebi:
Postopek:
Olivno olje nežno segrejemo in mu dodamo čebulo. Pražimo toliko časa, da se lepo karamelizira in porjavi, nato solimo. Dodamo koriander v zrnu in česen ter mešamo in pražimo, da česen zadiši. Dodamo krompir in korenje, dobro premešamo in še malo prepražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo ali vodo, toliko, da prekrijemo površino sestavin. Na srednjem ognju kuhamo toliko časa, da se krompir in korenje skuhata. Sestavine do kremastega zmiksamo v blenderju ter dodamo še kokosovo mleko. Če je juha pregosta, jo za koncu zalijemo še z nekaj osnove ali vode in po potrebi še solimo.
Namig: za intenzivnejši okus lahko korenje spečemo tudi v pečici
Avtor in foto: Organic Garden
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar