Predstavitvena informacija

Kaj so povedali zobozdravniki znanih Slovencev

Philips Sonicare je povezal tri znane Slovence in njihove zobozdravnike povprašal o njihovem zdravju zob, navadah glede čiščenja in ščetkanja. Kako pridno skrbi za svoje zobe David Urankar, zakaj Tjaša Kokalj zobne ščetke tako hitro uniči in kaj je naredila Sanja Grohar s svojo navadno zobno ščetko?

13.4.2022 ob 9:49 | Foto: Philips | Avtor: P.I.

Kaj so povedali zobozdravniki znanih Slovencev

O navadah glede čiščenja in vestnega obiskovanja zobozdravnika smo se pogovarjali z zobozdravniki in ustnimi higieniki treh znanih obrazov. Dr. dent. med. Mateja Karlin Sambolec je dolgoletna zobozdravnica Davida Urankarja. Vsi, ki spremljamo Davida na malih ekranih in družbenih omrežjih, dobro vemo, da je bleščeč bel nasmeh poleg hipsterske brade njegov zaščitni znak. Kaj je skrivnost njegovega nasmeha? Njegova zobozdravnica nam je povedala, da je moral pred nekaj leti David hoditi na preglede bolj redno in z njim je imela več dela, večkrat se mu je pripetil tudi kakšen karies. Pri ščetkanju je včasih preveč hitel in si za umivanje ni vzel dovolj časa. Vidno spremembo je opazila, ko je David začel uporabljati zobno ščetko Philips Sonicare.

Največja sprememba je bila pri Davidu zaradi same sonične tehnologije, ki prinaša 62.000 gibov na minuto, a tudi zaradi merjenja časovnega intervala, ki ga odreja zobna ščetka ob vsakem umivanju. Tako točno ve, koliko časa si mora čistiti zobe, da bodo ti očiščeni, kot je treba. David je svojo prvo uporabo električne zobne ščetke pred leti komentiral z: »Ko sem si prvikrat zobe umil z zobno ščetko Sonicare, sem seveda vse zobe dobro pretipal z jezikom in pomislil: Jaz imam prvič dejansko umite zobe. Razlika je bila res neverjetna.« Tega je že kar nekaj let. Zdaj je zamenjal že dva modela in trenutno uporablja Sonicare 9900 Prestige, ki se mu zdi izjemno priročna predvsem zaradi zelo praktičnega in estetskega potovalnega etuija. Trpežen etui je izdelan iz mehkega veganskega usnja.

Pri obisku novega zobozdravnika Tjaše Kokalj Jerala doc. dr. Lovra Iskre, oralnega kirurga implantologa, smo izvedeli nekaj več o njenih navadah pri čiščenju. Tjaša je sama priznala, da vse navadne zobne ščetke zelo hitro uniči. Po praktično dveh do treh tednih »zacvetijo« in so za proč. Ni ji bilo popolnoma jasno, zakaj se to dogaja. Ob obisku zobozdravnika je izvedela, da očitno ob čiščenju z zobno ščetko zelo pritiska na zobe. Ob tem se njena zobna sklenina tudi bolj uničuje in postaja tanjša. Zaradi tega pritskanja ji je priporočil zobno ščetko Sonicare. Ta ji bo pomagala s svojo tehnologoijo SenseIQ, ki zazna, kadar uporabnik z zobno ščetko ob umivanju preveč pritiska, in to nemudoma javi s svetlobnim znakom, poleg tega pa tudi samodejno prilagodi delovanje v realnem času, ko zazna, da pritiskate premočno. Pritisk preverja kar 100-krat na sekundo.

Pri ustni higieničarki Katji Majes Pečovnik smo preverili tudi, kako za svoj nasmeh skrbi Sanja Grohar Kovič. Povedala je, da je Sanja že od nekdaj zelo pridna, kar se tiče higiene zob, in vedno redno tudi hodi na preglede ter skrbi za belino in to, da so zobki poravnani, kot morajo biti. Zaradi tehnologije Sonicare pa je opazila spremembo na področju zdravja dlesni. Te so zaradi bolj pravilnega čiščenja lepše negovane in manj razdražene. Sama tehnologija Sonicare namreč omogoča do 15-krat bolj zdrave dlesni v samo dveh tednih.* Zaradi teh in še mnogih razlogov je Sanja svojo zobno ščetko vrgla v koš za smeti za vedno. Pravi, da ko greš enkrat na Sonicare, ne greš več nazaj.

Prepričajte se tudi vi o razlogih, zaradi katerih je Philips Sonicare najbolj priporočena zobna ščetka slovenskih stomatologov.** Verjamemo, da boste razliko opazili že ob prvi uporabi.


*V primerjavi z ročno zobno ščetko.

**Vir: Raziskava Ipsos, Nov.–dec. 2021, N=118, kategorija Električne zobne ščetke 


Naročnik oglasne vsebine je Philips

 

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)