FOTO: Poglej, kako je Marijan Novina postal Rag'n'Bone Man

Prva oddaja četrte sezone Znan obraz ima svoj glas že pokazala vrhunsko delo maskerke in kostumografinje.

25.9.2017 ob 12:40

znana_micna_majcen_5.jpg

Si tudi ti včeraj kar debelo pogledala, ko je v oddaji Znan obraz ima svoj glas na oder stopil Marijan Novina v preobrazbi priljubljenega izvajalca Roryja Charlesa Grahama, ki je bolj znan kot Rag'n'Bone Man? Marijan je bil nerazpoznaven in maska, ki sta jo ustvarili maskerka in kostumografinja televizijske hiše Pop TV je bila zagotovo najboljša preobrazba včerajšnjega večera, morda celo ena boljši mask vseh sezon oddaje.

znan_micna_Majcen.jpg

Da se je roker Novina - ki je mimogrede izredno suhe postave - preobrazil v trenutno izjemno priljubljenega izvajalca, ki malce spominja na voznika ogromnega ameriškega tovornjaka, k temu pripomorejo tudi kilogrami in košata brada, sta zaslužni maskerka Mirjam Kavčič in kostumografinja Tanja Birgmajer.

Obe sta delali sinhrono in v tesni povezavi, pri izdelavi maske je Mirjam morala namreč upoštevati proporcije telesa, saj se je morala glava skladati s postavo. »Za preobrazbo Marijana v Rag'n'Bone Man-a smo izdelali protetiko cele glave v enem kosu, kar je tehnično precej zahtevna izdelava. Kalup je sestavljen iz več kosov, silikon za protetiko pa se injektira v kalup,« nam je zaupala maskerka Mirjam Kavčič.

Marjan bo prej ali slej ostal brez brade

Pevcu in po novem imitatorju v oddaji Znan obraz ima svoj glas so v maski sprva skrili lasje in seveda njegovo znamenito brada, ki si jo pušča že 23 let. »Zanjo bo v nadaljnje moral biti prikrajšan in prvič ga bomo lahko videli 'golega' po letu 1994,« nam je razkrila maskerka.

znan_micna_majcen_2.jpg

Mirjam nadaljuje, da so nato protetiko namestili, prilepili, obdali robove, barvno korigirali in dodali obrazne dlake.

Del las, sprednji robovi so bili vpikani v silikon že prej ostale pa so dodali po lepljenju protetike. Za preobrazbo so porabili približno dve uri pol.

znan_micna_Majcen_3.jpg

Zlezel je v telo debeluščka

Kar pa se tiče preobleke, kostuma in »odebelitve« pa nam je Tanja Birgmajer povedala, da so dali narediti celotno moško telo, debele roke in noge, ki pa je imelo v sredini z luknjo. »Marijan je tako lahko cel zlezel v telo. Blago je bilo dvojno sešito, znotraj njega pa sta bili oddani vata in pena za odebelitev.«

Ta kostim je bil sešit posebej za potrebe spektakularnega šova Znan obraz ima svoj glas in lahko ga je moč tudi prilagajati na podlagi potreb velikosti in širine.

Tanja obenem dodaja, da so dobili največje možne hlače, ogromne kavbojke, ki se jih da dobiti v Ljubljani in nanje natisnili napise. Črna majica, ki jo je nosil Marijan Novina pa je bil narejen z zadnje strani z ježkom, da ga je pevec lahko sploh poveznil čez svojo glavo.

znana_micna_majcen_6.jpgznana_micna_majce_4.jpgznana_Micna_7.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Miro Majcen

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)