Film iz avta? V Ljubljano prihaja "drive in" kino!

Zagotovo ste že videli kakšen ameriški film, v katerem se par na zmenek odpelje v prav poseben kino na prostem, kjer filmsko platno gleda kar iz udobja svojega avtomobila. Kmalu ga bomo dobili tudi pri nas!

12.4.2018 ob 3:35

micna.jpg

Kino bo na parkirišču Centra Interspar Vič v organizaciji Kina Bežigrad zaživel že maja! Obratoval bo vse do septembra, redne filmske projekcije pa bodo od majskega odprtja naprej potekale vsak teden od četrtka do nedelje. 

Kako deluje? Z avtomobilom se pripeljete na parkirišče, se udobno namestite, končno uporabite tisti predalček za odlaganje pijače in uživate v dogodivščini. Glede na vidno polje platna bo kino sprejelo okoli 70 vozil.

micna3.jpg

Romantika, ki jo poznajo že več kot sto let!

Prvi "drive in" kino so čez lužo iz udobja avtomobila spoznali že leta 1915, koncept pa je svoj vrhunec doživel v ZDA v poznih petdesetih in zgodnjih šestdesetih. Le kdo še ni videl kakšnega ameriškega filma, v katerem se zaljubljenca na prvem zmenku ujameta ravno ob takšnem filmu, ki ga na velikem platnu gledata kar iz avtomobila. Zvok so na začetku predvajali prek velikih zvočnikov, nato pa so se znašli z radijsko frekvenco, ki so jo gledalci ujeli prek svojega avtoradia. 

Prav kmalu bomo takšno izkušnjo lahko doživeli tudi pri nas! Na programu bodo filmi za vse generacije, od največjih aktualnih uspešnic do večnih klasik, ob katerih vas bo ujela nostalgija – za te bo namenjen en dan v tednu.

micna2.jpg

Med naslovi, ki so jih že objavili, so na primer filmi Mamma Mia! Spet začenja se, pustolovščina Jurski svet: Padlo kraljestvo, akcijska poslastica Oceanovih 8, težko pričakovan spektakel SOLO: Zgodba Vojne zvezd, animaciji Hotel Transilvanija 3 in Neverjetni 2 ter številni drugi.

In kje so kokice?

Verjetno se strinjate, da moramo ob filmu tudi kaj prigrizniti. Če imate izrecno prepoved prehranjevanja v avtomobilu, jo boste očitno malo prekršili, saj organizatorji za popolno kino izkušnjo napovedujejo tudi gostinsko ponudbo, ki vam jo bodo postregli do vrat vašega jeklenega konjička. Sicer pa imate v bližini še vedno priljubljen Hood Burger!

 

Avtor: Maja Fister

Foto: Reuters, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)