Predstavitvena informacija
25.3.2021 ob 5:35 | Foto: Ljubljanske mlekarne | Avtor: P.I.
Prisegaš na sladke ali slane zajtrke? Zakaj pa ne kar na oboje? Živilo, ki se zlahka prilagaja tvojim vsakodnevnim željam in se prilega tako slanim kot sladkim jedem, je zagotovo skuta. Ker zajtrk začrta potek našega celotnega dneva, pri izboru živil velja, da je dobro le najboljše. Poln okus in ekološka pridelava, ki se združujeta v bio skuti Mu Cuisine, sta tako prava odskočna deska v nov dan.
Bio skuta Mu Cuisine je prvi izdelek iz ekološke pridelave, ki se je pred meseci pridružil liniji Mu Cuisine iz Ljubljanskih mlekarn. Odlikuje jo predvsem polnost okusa, ki ga pričarata ekološko mleko slovenskih kmetov in za odtenek višja vsebnost naravno prisotnih maščob. Ne vsebuje nobenih umetnih sladil, stabilizatorjev, konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil, njena rahla struktura pa je plod skrbno nadzorovanega ročnega polnjenja.
Njeno kakovost in vsestransko uporabnost so prepoznali tudi slovenski kupci, ki so bio skuto Mu Cuisine v okviru neodvisne nacionalne raziskave novosti izdelkov okronali z nazivom izbran produkt leta 2021.
Bio skuta Mu Cuisine je narejena iz kakovostnega slovenskega ekološkega mleka. To izvira iz mlečnih kmetij, ki so v skrbi za dobrobit živali in okolja, v katerem živimo, naredile še korak naprej in se zaobljubile ekološki pridelavi mleka.
Ekološki kmetovalci se zavezujejo, da bodo živalim omogočili veliko gibanja na prostem, med hladnejšimi meseci pa več prostora v hlevu. Drugače pristopajo tudi k zagotavljanju kakovostne krme za živali, saj je ta pridelana brez pesticidov in gnojil mineralnega izvora.
Tako okusen, a hkrati enostaven: preveri recept, ki ga je pripravila Urška Fartelj (220 stopinj poševno).
Sestavine za 2 glineni posodi (s premerom 14 cm):
Priprava:
Mleku dodamo riž, solimo in ga na nizkem ognju skuhamo na zob. V ohlajen riž vmešamo bio skuto, sladkor, rumenjake in sneg beljakov. Glineni posodici premažemo z maslom in posujemo z zdrobljenimi piškoti. Posodici napolnimo in ju postavimo v segreto pečico. Narastek pečemo 45 minut pri 180 ºC. Malinam medtem dodamo žlico sladkorja, jih segrejemo in spasiramo v pire, s katerim bomo okrasili narastek.
Dober tek!
Za še več okusnih receptov – od predjedi do glavnih jedi in sladic –pobrskajte TUKAJ. |
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar