Editors po zaključeni ameriški turneji na Kurzschluss

31. maja bodo v pop up klubu Kurzschluss v Ljubljani nastopili zvezdniški rockerji Editors. V Slovenijo v celotni zasedbi prihajajo že dan prej, koncert pa bodo namenili svojim največjim hitom in svežemu albumu s pomenljivim naslovom Violence.

30.5.2018 ob 5:59

skupina.jpeg

Band, ki je zvest le evoluciji, v zadnjih letih koncertira na štirih celinah in zaseda headlinerska mesta na največjih svetovnih glasbenih festivalih.

V Kurzschluss prihajajo po zaključeni ameriški turneji in si po njem jemljejo kratek premor pred nastopi na številnih evropskih festivalih.

Večer bodo namenili svojim največjim hitom (Papillon, Munich, Blood) in komadom iz nove plošče Violence (Magazine, Hallelujah (So Low)), ki z besedilom in zvokom nenačrtovano odražajo aktualne teme in problematike današnjega sveta.

V svetu hiper-potrošniške kulture, tiranskih voditeljev in nenehnih obvestil, ki vlečejo našo pozornost na vse strani hkrati, je vodilni vokalist Tom Smith album označil za "tolažbo, ki najde uteho v pristnih medčloveških odnosih."

Pri ustvarjanju albuma, ki je nastajal več kot dve leti, se tokrat niso zanašali zgolj na svoje veščine in orodja, med drugim sta k končnemu izdelku prispevala tudi producenta Leo Abrahams (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) in Benjamin John Power (aka producent Blanck Mass).

Petčlanska zasedba, ki sodeč po zahtevah, ki jih je poslala organizatorju, rada spremlja nogomet, se veseli vnovičnega prihoda v Ljubljano in obljublja “brutalen” glasbeni večer.

Prizorišče bo ogrevala slovenska rock skupina BO!

Slovensko rock skupino z nenavadnim imenom BO! sestavljajo vokalist Boštjan Meh, kitarist Robi Kugler, Grega Hrovat na bobnih in basist Jurij Žohar.

Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KingKong (maj 2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D. 

Jure Longyka pa je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”.

Obiskovalce Kurzschlussa bodo ogrevali s singli Maska, Drugi krog in drugimi komadi iz zadnje plošče, del seta pa bodo namenili starejšim singlom, kot so 1000e luči, Kinoteka in Visoko.

Foto: Rahi Rezvani/promocijsko gradivo organizatorja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)