Dogajanje ta konec tedna: Pivo, burgerji in Plavi orkestar

Ta konec tedna bo po Ljubljani zadišalo po burgerjih, Koper bo bobnel ob nostalgični zvokih glasbenih velikanov nekdanje Jugoslavije – zasedbe Plavi orkestar, pestro pa bo tudi na Vrhniki.

15.6.2017 ob 7:30

eventi3-min.jpg

V Koper na Plavi orkestar

V Kopru v petek, 16. junija napovedujejo koncertno zabavo leta na Obali. Na Titovem trgu se bodo na odru zvrstili številni domači glasbeniki in glasbeni velikani s področja nekdanje Jugoslavije - Plavi Orkestar. Kdaj ste nazadnje prepevali njihove največje hite, kot so Goodbye Teens, Suada, Ako su to samo bile laži, Bolje biti pijan nego star ... ? Nastopili bodo tudi Šank Rock, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Žiga Rustja, Lea Sirk, Marina Martenson, Steffy in Teenagers, koncert pa bodo tudi letos odprla še neuveljavljena glasbena imena, ki jih je Radio Capris izbral s pomočjo posebnega natečaja.

eventi1-min.jpg

Klemen Klemen, RecycleMan in Zlatko zasedajo Stari grad Kamnik

Kamnik bo ta petek v znamenju velikih treh kraljev slovenskega hip-hopa. Vrste so strnili Klemen Klemen, RecycleMan (ex Ali En) in Zlatko. Trije veliki, kralji slovenskega rapa: Recycleman, Dalaj Eegol in Ali En v eni osebi, tisti, ki nam je dal "Levo sceno"; Klemen Klemen: trnowski ninja, potepuh, postopač, pripovedovalec zgodb in ostalih prigod in Zlatko aka. princ Fužinc, so združili moči in se skupaj podajajo na kraljevsko hip-hop turnejo po slovenskih gradovih. Tokrat zasedajo kamniški Stari grad. 

V Ljubljano na pivo in burger

V soboto in nedeljo, 17. in 18. junija na Pogačarjev trg v Ljubljani prihaja prva letošnja izvedba težko pričakovanega kulinaričnega dogodka Pivo & Burger Fest. Na dogodku se bo predstavilo 24 ponudnikov piva in 21 ponudnikov burgerjev, s čimer Pivo & Burger Fest predstavlja največji tovrstni dogodek v Sloveniji in širši regiji. Rujno kraft kapljico najboljših slovenskih pivovarjev, cvetober tujih piv in slastne burgerje za vsa prehranska prepričanja bodo obiskovalci lahko raziskovali oba dneva od 11. do 23. ure.

eventi2-min.jpg

Noč na Vrhniki z Nedo Ukraden

Noč na Vrhniki poleg svoje osnovne ideje, ki jo nosi že sedemnajst let, torej zabavati mlado in staro, od blizu in daleč, bo letos še posebej izpostavljena kot uspešen model razvoja lokalne prireditve, ki še vedno ostaja brezplačna! Osrednja zvezda večera bo na glavnem vrhniškem odru obeležila 50-letnico svoje kariere. Beseda teče o legendarni Nedi Ukraden, ki je s številnimi hiti in stilskimi preobrazbami še danes ena glavnih ikon popularne glasbe na področju bivše skupne države. Na oder pridejo še Tabu, Kingston in Mambo Kings, Nipke in Trkaj, Batista Cadillac in Ines Erbus, manjkali pa ne bodo niti zabaviščni park, otroška gledališka predstava in ognjemet ob polnoči. 

Poletna muzejska noč z brezplačnimi vstopi po vsej Sloveniji

Poletna muzejska noč bo potekala v soboto, 17. junija. Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo od poznega popoldneva pa do polnoči brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev od vodstev, delavnic, projekcij, pogovorov, ogledov do odprtij razstav, glasbenega programa, demonstracij in degustacij. Na ogled bodo tudi občasne in stalne razstave. Program je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo. Kljub temu, da je največ sodelujočih iz Ljubljane, se bo dogajalo po vsej Sloveniji, v več kot 50 mestih, od Lendave do Pirana ter od Jesenic do Metlike.

Avtor: F. M.

Foto: Radio Capris, Pivo & Burger Fest

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)