Dogajanje ta konec tedna: Na Woodland, Siddharto ali Laibache

Poletno dogajanje je v polnem teku, že ta konec tedna pa se bo pri nas zvrstil kup festivalov in kulturnih posladkov. Že veste, kam vas bo odneslo?

29.6.2017 ob 10:55

13640971_1378800038804000_640422107467006706_o-min.jpg

Festival urbane kulture v Ljubljani

Prihajajoči petek in sobota v Ljubljani bosta v znamenju urbane zabave. Na desetih lokacijah po prestolnici bo nastopilo več kot 30 izvajalcev. Glavnina zabavnih dogodkov se bo zvrstila na Kongresnem trgu, v parku Tivoli, v klubih K4 in Cirkus, na Metelkovi, v Centralni postaji, Žmavcu, na Petkovškovem nabrežju, pred Moderno galerijo in še kje. Celoten program izvajalcev najdete tule. 

Odprtje Festivala Poleti v NUK

Od 1. do 22. julija bo z obilo dobre glasbe in ščepcem odličnega gledališča zabaval poletni festival v atriju kavarne Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani. V NUK pripravljajo tematske večere, ki so posvečeni šansonu, kantavtorjem, etno glasbi, jazzu in gledališču. V soboto bodo festival odprli Manouche.

13568898_1378798518804152_4664722663515995392_o-min.jpg

Mednarodni reggae dan v Ljubljani

Ljubljana se prvič pridružuje 35 mestom po vsem svetu, ki 1. julija praznujejo Mednarodni dan reggaeja. Gre za prvi in največji vsakoletni medijski in lifestyle festival, namenjen mednarodno razširjeni jamajški glasbeni kulturi in njenemu sporočilu. Dogodek se bo začel že v petek zvečer v KUD Channel Zero, nadaljeval pa v soboto v parku Tivoli, kjer bo v sklopu Festivala urbane kulture potekal od 14. do 20. ure. 

Woodland, elektronski festival na gozdni jasi nad Stično z Dj Umekom

Woodland je open air festival elektronske plesne glasbe in animacij v unikatnem ambientu narave. Tudi letos se bo odvil v soboto, na prvi vikend julija na gozdni jasi Pristave nad Stično. Med glavnimi zvezdami, ki bodo letos vrtele glasbo, je legendarni DJ UMEK – svetovna zvezda, največji in najbolj prepoznaven slovenski izvajalec v tujini, ambasador slovenske elektronske glasbe v svetu, ki se redno uvršča v sam vrh svetovnih DJ lestvic. Nastopili bodo še duo Vanillaz, Kosta Radman, Secret Disco, Devious, Ranchie, Luxia in številni drugi.

17072X1152-min.jpg

V Kranj na koncert zasedbe Laibach

Na letnem gledališču Khislstein v Kranju se v petek pripravlja koncert daleč najbolj avantgardne zasedbe pri nas – Laibach! Skupina, ki še vedno živi in ustvarja v Ljubljani, je do danes nastopila že na več kot 1000 koncertih po vsem svetu ter prodala preko milijon albumov. Za svoje delo je poleg številnih izjemnih kritik prejela tudi več nagrad in priznanj, o njih je bilo posnetih več dokumentarnih filmov, med njimi tudi dva celovečerca (Predictions of Fire režiserja Michaela Bensona ter Victory Under The Sun režiserja Gorana Gajiča). Drzna glasba Laibachov je obogatila tudi več gledaliških produkcij, zaslediti pa jo je mogoče tudi v nekaterih velikih hollywoodskih uspešnicah (Spiderman I, Blair Witch Project, Iron Sky ter v seriji Alias). 

V Žiri na Siddharto in Vlada Kreslina 

Bliža se najbolj pester poletni konec tedna v Žireh, že dvajseti vikend športa in zabave, ki se bo odvijal 30. 6. in 1. 7. na igrišču in stadionu OŠ Žiri. V soboto zvečer bodo oder razgreli Siddharta, Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Jacksoni.

 

Avtor: Maja Fister
Foto: Woodland, Mediaspeed

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)