Dogajanje ta konec tedna: Na Bled na Nočno 10ko, v Ljubljano na poletni festival in v vinske kleti na Kras

Drugi julijski konec tedna prinaša kup koncertov in festivalov, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji tekaških dogodkov in vina.

6.7.2017 ob 7:50

katja.jpg

V odprte kleti na Kras 

Vse do 30. avgusta lahko ujamete Poletje odprtih kleti na Krasu. Tu lahko spoznate kraške vinarje, vinogradnike in turistične kmetije, ki odpirajo svoje vinske kleti in predstavljajo svoje zgodbe o življenju in dediščini Krasa. Več o ponudnikih in njihovih programih najdete TUKAJ.

Na glasbeno-umetniški festival v Tolmin

Sotočje v Tolminu vse do 9. julija vabi na Sajeta Art & Music Festival, kjer se bodo zvrstili številni domači in tuji glasbeni izvajalci, čez dan pa se lahko zabavate na številnih delavnicah, ob filmih ali jogi in uživate v objemu narave.

14054281_1773933949533596_5357168690675154816_o.jpg

PREBERITE še // Ideja za izlet: Na Ptujski grad, k termalnim vrelcem in v najstarejši vinsko klet

Na Bled na Nočno 10ko 

Enajstič zapored bo Bled drugo soboto v juliju postal tekaška prestolnica Slovenije. Nočna 10ka bo gostila rekordnih 3003 tekačic in tekačev na 10km, ter 500 otrok in 500 rekreativcev na krajših razdaljah. Manjkal ne bo niti glasbeni in kulturni program. 

Odprtje poletne sezone v klubu K4 

Klubsko življenje na račun dopustov in open air dogodkov v prestolnici vsako poletje nekoliko zamre, letos pa so s pestrim programom presenetili v klubu K4, ki tokrat niti čez poletje ne namerava zapreti svojih vrat. Poletno sezono odpirajo v petek – veliko plesišče bodo razgreli Kvalitat, Sezam in Just a Dance, malega pa Just Us, Phi in Synaptic. Ogrela ga bo perspektivna didžejka Lara iz ekipe Vxmnd.

Festival Poleti v NUK gosti Katjo Šulc

Vse do 23. julija bo v Ljubljani potekal že tretji festival Poleti v NUK. V atriju kavarne Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani so za del poletja poskrbeli za pester program, to soboto prav tam ujamete koncert Katje Šulc. 

V sezono gasilskih veselic s Tanjo Žagar 

Sezona gasilskih veselic je v polnem teku, ena najodmevnejših bo to soboto v Stični, kjer bo oder zasedla kraljica domačih veselic – Tanja Žagar.

V Kranj na koncert Jana Plestenjaka

Eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov Jan Plestenjak bo svoj trinajsti studijski album Dvigni krila v petek ob 21. uri predstavil na letnem gledališču Khislstein v Kranju. 

Avtor: F. M.

Foto: arhiv organizatorjev

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)