19.3.2015 ob 2:00
"Recept za najboljši piknik je dobra družba in dobre sestavine. Jaz izjemno rad delam na žaru, obožujem ogenj, vodo, vse kar se kadi. Ne maram pa čevapčičev, joj res ne. Preveč so klasični. Takoj, ko slišimo besedo piknik, se povezuje s čevapčiči," nam je povedal Bine Volčič.
"Res ni vse v čevapčičih in klasiki, žar ponuja veliko več. Ko se enkrat poglobiš v to temo, vidiš, koliko možnosti ponuja. Od prekajevanja, marinad, solat do omak, ki sodijo zraven. Žar je torej novo kuharsko področje," pravi Volčič in najbolj koristne izkušnje o žaru bo delil tudi na svojem novem portalu.
Bine si piknik raje kot s čevapčiči predstavlja z burekom.
Nikoli ne bo skrival receptov
Bine namreč začenja uresničevati svoje sanje, ki so nastale že v Parizu. Od nekdaj si je namreč želel deliti svoje znanje. "Sam v Sloveniji nisem imel dobrega mentorja. Vsi so skrivali svoje recepte in že takrat sem se odločil, da sam tak ne bom. Vse bom prenesel naprej in delil s tistimi, ki si tega želijo. Od Pariza naprej je bila v meni želja, da bi imel kuharsko šolo," pravi Bine Volčič, ki se je izobraževal na slovitem Inštitutu Le Cordon Bleu.
Bine ves čas z vami v kuhinji
"Moj tihi cilj je spremeniti kulturo hranjenja pri nas in ljudem bolje predstaviti delo kuharjev. S spletnim tečajem bo to lažje. Video vsebine bodo nekakšen kuharski mentor, ki bo ves čas z vami v kuhinji," pravi Volčič.
Okusni ražnjiči po Binetovo nad ognjem kot pri tabornikih.
Na njegovem portalu Binevolcic.si je sedaj objavljenih že 50 avtorskih receptov in 30 tehnik priprave, kot je na primer priprava krhkega testa. Za dostop do receptov boste morali plačati sprejemljivo ceno. Bine bo s svojo ekipo portal nadgrajeval, tako že spomladi prihajajo novi recepti, ki bodo vključevali sezonska zelišča in že zgoraj omenjeni Binetu ljubi žar.
Avtorica: Da. M.
Foto: Boštjan Tacol
oddajte komentar