Bi spoznali vsakdanjik cesarice Sisi?

Na Dunaju bo mogoče z vsemi čutili spoznati vsakdanjik cesarice Sisi.

4.1.2017 ob 12:20

sisi.jpg

Letos mineva 180 let od rojstva cesarice Elizabete, avstrijske cesarice in madžarske kraljice ter žene habsburškega monarha Franca Jožefa I. V Muzeju voščenih lutk v dunajskem Pratru so se odločili, da ji ob tem jubileju namenijo poseben prostor, ki bo predstavljal njen vsakdanjik.

Razstavni prostor z naslovom "Sisi Uncovered Experience" bo v tehničnem smislu prava senzacija. Z najmodernejšo tehniko bodo en dan iz življenja cesarice Sisi naredili kar najbolj avtentičen.

»Želimo prikazati pravo Sisi in pri tem izkoristiti najmodernejšo tehnologijo,« je povedala vodja muzeja Madame Tussauds Dunaj, Arabella Kruschinski. Obiskovalci bodo lahko dobili kar najbolj pristen vpogled v življenje te znamenite cesarice tako preko 3D animacij kot tudi preko ostalih čutov, kot so voh, okus in tip. S pritiskom na gumb bo na primer mogoče odpreti predale, iz katerih se bo razlegel vonj po Sisi in okolju, v katerem je živela. Vendar to ne bodo le prijetne vonjave, temveč tudi smrad dunajskih ulic tistega časa in konjskih iztrebkov.

Voščena lutka cesarice Elizabete je v dunajski izpostavi Madame Tussauds na ogled že od samega odprtja muzeja leta 2011. Tako kot si je cesarica vsake tri tedne po cel dan umivala, česala in spenjala svoje lepe, dolge lase, tako tudi v muzeju skrbno urejajo njeno pričesko. Lutki dvakrat na leto umijejo lase, kar prav tako traja cel dan.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)