Bi drsali? To je seznam slovenskih drsališč, ki vam bo to zimo prišel zelo prav

Drsanje je ena izmed najbolj zabavnih zimskih dejavnosti. V njem bodo uživali tako tisti, ki drsanje že obvladajo, kot tisti, ki so začetniki.

29.11.2022 ob 9:14 | Foto: Yelizaveta Tomashevska/GettyImages | Avtor: P. Pa.

Bi drsali? To je seznam slovenskih drsališč, ki vam bo to zimo prišel zelo prav

V prazničnem obdobju se s prižigom lučk in odprtjem praznično-božičnih sejmov po Sloveniji odpirajo tudi številna drsališča. Večina izmed njih ponuja tudi izposojo opreme. Pregledali smo, kje boste to zimo lahko drsali na prostem in v pokritih dvoranah. 

Ljubljana

V prestolnici bo letos na prostem mogoče drsati na strehi nakupovalnega središča Aleja. Drsališče se je odprlo 17. novembra. Drsati pa je mogoče tudi v hali Tivoli in na drsališču v Zalogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @aleja_ljubljana

Medvode, Škofja Loka, Vrhnika

V Medvodah so odprli drsališče v Ledeni pravljici. Nahaja se na prireditvenem prostoru ob medvoški tržnici. Škofjeloško drsališče na trgu pod gradom bodo odprli 2. decembra. Na Vrhniki je drsališče zaživelo 18. novembra. Drsališče je postavljeno v športnem parku Vrhnika.

Bled, Bohinj, Tržič, Jesenice

Na Bledu je mogoče drsati v Ledeni dvorani. 6. decembra bodo odprli drsališče v Bohinjski Bistrici. Na tržiškem balinišču na Ravnah so drsališče že odprli 18. novembra. Rekreacijsko drsanje je mogoče tudi v jeseniški dvorani Podmežakla, v Kranju pa v Ledeni dvorani.

Ilirska Bistrica, Koper, Ankaran, Izola

V Ilirski Bistrici bodo odprli drsališče v Parku Nade Žagar tretjega decembra.

V Kopru bodo drsališče odprli v Fantazimi. Otvoritev drsališča ob Taverni Koper bo 26. novembra. Drsališče v Ankaranu bodo odprli drugega decembra, v Izoli pa bo drsališče Ledeni otrok odprto ob nižjih temperah v Parku Pietro Coppo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Koper (@visitkoper)

Novo mesto, Podčetrtek, Celje, Velenje

Na glavnem trgu v Novem mestu bo drsališče odprto od konca novembra. V Podčetrtku bodo drsališče odprli s koncertom 17. decembra.

V Celju bo drsališče na lokaciji Severni pol. Tisti, ki želijo drsati v dvorani, pa bodo našli drsališče v Mestnem parku. V Velenju imajo drsališče v Sončnem parku, ki ga upravlja tamkajšnji hokejski klub.

Ptuj, Ruše, Maribor, Murska Sobota

Ptuj bo v prazničnem vzdušju zaživel drugega decembra, ko bodo prižgali lučke in začeli s ptujsko pravljico, v okviru katere bo postavljeno tudi drsališče. V Rušah bo drsališče v športnem parku Ruše.

V Mariboru bo mogoče drsati v Drsališču pri Parku. V Murski Soboti bo drsališče postavljeno na Drevoredu Martina Luthra od petega decembra dalje.

Ledeno dvorano, kjer lahko rekreativci drsajo v dvorani, imajo tudi v Mariboru.

Preberite še: Kam lahko za novo leto poletite iz Ljubljane (in koliko vas bo to stalo)

Morda vas zanima tudi: Dogodek, ob katerem bi moralo biti nekoga znotraj zdravstva pošteno sram (Piše: Mateja Florjančič)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)