Horoskop: Šest najbolj zapravljivih znamenj

Med astrološkimi znaki so tudi takšni, ki pri zapravljanju ne poznajo meja in jim je varčevanje nekaj povsem tujega.

14.9.2018 ob 8:54

nakupi_zenska_vrecke_ocala_micna.jpg

Kako kaj z denarjem? Ga zapravite, še preden ga dobro dobite na račun, ali z njim ravnate previdno in premišljeno ter ga hranite za morebitne težke čase? Seveda sta to le dve plati medalji, veliko je takšnih, ki se znajdejo nekje vmes. Pa poglejmo prvo skrajnost in tiste, ki zapravljajo prehitro in preveč. Če gre verjeti portalu Your Tango, so največkrat rojeni v sledečih astroloških znakih.

Oven

Tako, kot na drugih področjih, ste tudi na finančnem impulzivni ter nepremišljeni. Kadar si nečesa zaželite, to kupite in ne razmišljate o tem, da bi previsok strošek lahko obžalovali. Pojmi, kot so proračun, finančni načrt in varčevanje so za vas španska vas.

Po nakupih nikoli ne greste s seznamom, v voziček zmečete vse, kar se vam zdi, da boste potrebovali in ste velikokrat v rdečih številkah. A za to se prav nič ne sekirate. Le zakaj bi se? Konec koncev bo naslednji mesec znova plača. Do plačilnega dne pa si boste denar sposodili od nekoga, ki vam ne more reči ne.

Lev

Levi obožujete nakupovanje. Zapravljate zase in za druge. Ni pomembno, da obletnice ali rojstnega dneva ni na obzorju. Če vidite popolno darilo, ga boste pač kupili. Zakaj čakati še mesec ali dva?

Ker se radi razvajate in prisegate na luksuz, se na zneske, ki jih tedaj, ko popustijo zavore, ne ozirate. Na srečo se praviloma dovolj steče na vaš račun, da vam vedno ostane še nekaj rezerve. Čeprav vaših nakupovalnih vzgibov velikokrat res ne znate obvladovati.

Ribe

Ribe ste mehkega srca. Če vas nekdo prosi za posojilo, boste brez pomisleka odprli denarnico, čeprav vam še ni vrnil prejšnjega dolga. Če se nekomu ne piše prav dobro, boste pomagali celo kar sami od sebe.

In še ena šibka točka: če vas nekdo prigovarja, da vložite v njegov posel ali v piramidno igro, ne boste prav veliko pomišljali. Povedano pošteno, malo ste naivni, zaradi česar neredko trpi vaše finančno stanje.

Strelec

Denar res ni nekaj, s čimer bi se obremenjevali. Dokler ga imate, ga zapravljate. Večinoma za letalske karte, bogate obroke in hotele.

Težava je v tem, da nimate pregleda nad izdatki, ti zato hitro nerazumno narastejo in tedaj morate poiskati nove vire dohodka ali trpeti posledice praznega računa. Strelci ne zapravljate za materialne dobrine, temveč za izkušnje in v večini primerov izdatki niso ravno nizki.

Dvojček

Če dvojčki nimate res dobrega razloga za varčevanje, boste zapravljali preveč. Impulzivni nakupi, razdajanje prijateljem in pomoč humanitarnim organizacijam so tisti, ki hitro spraznijo vaš račun in vas silijo v dolgove. Zadolžujete se povsod, kjer se le lahko.

Prav tako se ne morete upreti lepim stvarem in dobri zabavi. Radi uživate v življenju in si z denarjem kupujete srečo. Kljub temu, da to včasih obžalujete. A ne dovolj, da bi naslednjič ravnali drugače.

Vodnar

Vaša šibka točka so elektronske igračke, novi poslovni podvigi ter darovanje v humanitarne in okoljevarstvene namene. Preveč denarja zapravite za investicije ter za izboljšanje življenjskega stila. Svojega in drugih.

Naložbe se včasih izplačajo, v večini primerov pa prinašajo le izgubo. Kljub temu ste srečni, kadar menite, da ste z vložkom v svoje ali tuje podjetje storili nekaj dobrega. In to je za vas pomembnejše, kot poln bančni račun.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: Na rojene v teh znamenjih se lahko vedno zanesete ali pa Horoskop: 6 znamenj, ki so do sebe prestrogi 

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 astro znamenj, ki z bivšim nikoli ne ostanejo prijatelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)