Predstavitvena informacija

Ali opremljate kuhinjo? Katere električne naprave ne smejo manjkati?

Nekatere jedi preprosto najbolje uspejo v cvrtniku. Mednje zagotovo sodi klasični krompirček, pa tudi ocvrt piščanec, zrezki, ribe ali domači čips. Poleg tega lahko s cvrtnikom na zrak pripravite tudi jedi, ki so manj kalorične in bolj bogate z vitamini, kar pomeni, da na svoj račun pridejo tudi ljubitelji zdrave prehrane. Ti priljubljeni kuhinjski pripomočki se uporabljajo tako doma kot v restavracijah.

2.3.2023 ob 6:31 | Foto: iStockphoto | Avtor: P. I.

Ali opremljate kuhinjo? Katere električne naprave ne smejo manjkati?

Cvrtnik na vroč zrak cvre brez dodane maščobe

V klasičnih cvrtnikih cvremo jedi v večji količini olja in nekateri so prepričani, da so zato bolj okusne, medtem ko za cvrtje v cvrtniku na vroči zrak dodatna količina olja in maščobe sploh ni potrebna. Veliko izbiro različnih modelov cvrtnikov priznanih blagovnih znamk, kot so Tefal, Sencor, Berlingerhaus, Black+Decker in druge, v različnih cenovnih razredih najdete v spletni trgovini mimovrste.com. Ocvrta hrana je zelo okusna, a vsi vemo, da ni najbolj zdrava. Hrustljava skorjica in mehka sočna notranjost, pri mesnih ali zelenjavnih jedeh, je še kako mamljiva. Zato je cvrtnik na zrak prava izbira za vse, ki želijo ocvrte jedi pripravljati pogosteje in zdravju bolj prijazno. Cvrtniki na vroč zrak imajo posebej izbrane programe za pripravo različnih živil, kar pomeni, da ni treba nastavljati primernega časa in temperature za cvrtje. Nekateri modeli so opremljeni tudi z dvojno komoro, kar omogoča pripravo dveh jedi hkrati, s čimer lahko prihranimo tudi precej časa in energije.

Na kaj velja biti pozoren pri nakupu cvrtnika? 

Da bi izbrali primeren cvrtnik za svoje potrebe, velja biti pozoren na kriterije, kot so prostornina v litrih, število posod za cvrtje, moč v vatih, funkcije in dodatna oprema, enostavnost uporabe, in na to, kakšen sistem za filtriranje olja ima. Kako zmogljiv cvrtnik boste izbrali, je odvisno predvsem od tega, za koliko ljudi nameravate pripravljati jedi. Manjša ko je prostornina, nižja je lahko tudi moč, medtem ko morajo cvrtniki z večjo prostornino imeti višjo moč. Za manjše družine so primerni že modeli z zmogljivostjo do dveh litrov in najmanj 1200 vatov moči, kar omogoča hitro cvrtje. Za večje družine pa so dobrodošli cvrtniki s prostornino do štirih litrov in z močjo med 2200 in 2500 vatov, ki pa porabijo tudi nekoliko več energije.

Ne pozabite na filtre, ki nevtralizirajo vonjave

Večina cvrtnikov je zaprtih, na voljo so v različnih barvah in oblikah in večinoma omogočajo preprosto čiščenje. Zlasti cvrtniki, v katerih uporabljate olje in maščobo, lahko oddajajo neprijetne vonjave, zato morajo imeti nameščene posebne filtre, ki vonjave nevtralizirajo. Pomembno je tudi, da je uporaba cvrtnika preprosta. Nekateri modeli imajo vgrajene barvne zaslone na dotik, drugi številčnice in gumbe. Dobrodošlo je predvsem okence, ki omogoča spremljanje cvrtja, ne da bi bilo treba odpreti pokrov. Temperatura pa naj ne bo nikoli nastavljena na več kot 175 stopinj Celzija, saj bi sicer lahko nastale škodljive snovi.


Naročnik oglasne vsebine je Mimovrste

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)