Predstavitvena informacija

Kam na lepše? To so ideje za uživanje po Sloveniji

Pomlad je pravi čas za nove izzive in razgibane pustolovščine. Predvsem je tudi priložnost, da poskusite nekaj novega in se premaknete od vsakodnevne rutine.

7.3.2023 ob 9:25 | Foto: Shutterstock, Depositphotos | Avtor: P. I.

Kam na lepše? To so ideje za uživanje po Sloveniji

Kaj, ko bi svoje življenje začinili s čim novim? Kaj, ko bi vzeli zalet in se podali na čisto nove avanture, takšne, ki vas včasih nekoliko (ali precej) potisnejo iz cone udobja? Da, spomladi je čas, da si zastavite nove cilje in se prepričate: »Čas je, da naredim to! Zase!«

Čas je, da se odpravite na odkrivanje Slovenije

Če se je v vas prebudila želja po raziskovanju, ne potrebujete letalske vozovnice ali prevoziti na stotine kilometrov z avtomobilom. Pravi raj za nova odkritja se skriva praktično na domačem pragu.

Zakaj ne bi torej v naši prelepi deželi obiskali kraje, ki jih še ne poznate. Pri tem ste lahko tudi zelo aktivni, na srečo pa Slovenija ponuja tudi ogromno potovalnih priložnosti za tiste, ki bi se novih podvigov radi lotili bolj ležerno.

Preverite naše tri predloge za pomladno odkrivanje Slovenije:

#1 KRAS

Spomladi na Krasu že zelo kmalu zadiši po zgodnjem poletju. Ko se narava začne prebujati in ko topli žarki segrejejo kamnito arhitekturo tamkajšnjih krajev, potem se v zraku prebudi čisto nova energija.

Obiščite romantičen Štanjel in gričevnate Brkine, sprehodite se v podzemlje osupljivih Škocjanskih jam, spoznajte od blizu bogato zgodovino tamkajšnjih krajev in obiščite kakšnega od številnih muzejev, kot so Vojaški muzej Lokev v Taboru, muzej Spomni se name v Mirnu, soba Borisa Pahorja v Dutovljah in Kosovelova domačija v Tomaju, ali pa si privoščite sprehod po legendarni Lipici. Vsekakor predlagamo tudi ogled Sežane – njenega botaničnega vrta in spominske sobe Srečka Kosovela. In če ste vsaj malo tekaško razpoloženi, svoj izlet na Krasu zaokrožite tudi s tekom na tradicionalnem Malem kraškem maratonu, ki bo 26. marca.

Foto: Depositphotos

#2 ADRENALINSKO OB REKI SOČI

Slovenijo lahko raziščete tudi tako, da si ob tem postavite tudi kakšne adrenalinske podvige. In območje Soče omogoča nešteto aktivnosti, ki vam bodo prebudile čisto nova doživetja. Od kajaka, raftinga, gorskega kolesarjenja, spusta po jeklenici, jadralnega padalstva, športnega plezanja, skoka z elastiko in vse do skoka s padalom.

#3 POPOLN ODKLOP V TOPLICAH

Nič za to, če iščete bolj umirjen odklop. Svoj zen boste lahko našli v kakšnih toplicah in se predali vsem blagodejnim negam odličnih centrov dobrega počutja. Svoj kotiček miru pa lahko najdete tudi na kakšni turistični kmetiji ali na družinskem sprehodu po parku.


Podajte se na pot po Sloveniji s še večjim nasmehom. Preverite ugodnosti za prosti čas in turizem, ki jih ponuja program Generali Zame. Na seznamu boste našli tudi popuste za destinacije z našega seznama. Na primer:

 • 20 % popusta za obisk Arboretuma Volčji Potok
 • do 40 % ceneje v Kobilarno Lipico
 • do 15 % popusta za aktivnosti na reki Soči
 • 11 % popusta za 21. Mali kraški maraton

Čas je, da se spravite v pogon …

… ter da okrepite telo in pocrkljate svojo dušo. Če ste pozimi bolj pasivno šteli dneve, ki bežijo mimo, je zdaj čas, da zavihate rokave. In ker je kakovostna rekreacija odlična energijska injekcija za vaše počutje, se prebudite iz zimskega spanja in poiščite šport, ki vas bo najbolj izpopolnil.

Če ste popolni začetnik, začnite postopoma in pod nadzorom – vpišite se na kakšno vodeno vadbo ali pri svojih začetkih poiščite pomoč kakšnega strokovnjaka oziroma trenerja. Če je le možno, naj bo vaša dejavnost čim bolj povezana z naravo in s svežim zrakom. V naslednjih mesecih ne boste imeli več veliko izgovorov, da bi se zapirali med štiri stene.

Foto: Shutterstock


Potrebujete dodatno motivacijo? Preverite ugodne ponudbe programa Generali Zame. To je le nekaj aktualnih ponudb za aktiven in zdrav življenjski slog:

 • do 30 % popusta na celodnevno vstopnico za fitnes
 • več kot 60 % popusta za več kot 70 treningov
 • 21 % popusta na izbrane Garmin ure
 • do 70 % popusta na pregled ven nog
 • do 30 % popusta na kirurški izrez kožnih sprememb

Čas je, da uživate ob vseh ugodnostih programa ZAME

Generali Program prednosti ZAME je popolnoma brezplačen program, ki je ustvarjen zato, da vam izboljša kakovost življenjskega sloga. Člani lahko izkoristite številne ugodnosti, s katerimi boste zlahka izpolnili svoje nove izzive, ki bodo obogatili vaš vsakdan.

V programu namreč najdete pestre ugodnosti za šport in prosti čas, dom, zdravje in turizem ter varčevanje in zavarovanje. V programu vas čaka tudi najnovejša ponudba doživetij za vso družino – od ugodnejšega oddiha v termah, številnih ponudb za preživljanje šolskih počitnic in aktivnih vikendov z otroki, zdrave prehrane, vodene vadbe do obiska različnih parkov in številnih drugih ugodnosti. 

Foto: Shutterstock

Postanite član programa Generali ZAME

Program je na voljo vsem – ne glede na to, ali ste stranka Generali zavarovalnice ali ne. Če pa ste, so vam seveda na voljo še dodatne finančne ugodnosti ter bogati popusti pri zavarovanjih.

Gre za edinstven program, v katerem lahko vsakdo najde kaj zase:

 • zavarovalne ugodnosti in popuste pri zavarovanjih za stranke Generali
 • ugodnosti in popuste pri partnerjih s področja turizma, športa, zdravstva, prostega časa in avtomobilizma, ki so na voljo vsem članom
 • vadbe, športne izzive in vsebine za zdrav, aktiven življenjski slog za vse člane

Včlanite se brezplačno še danes in takoj začnite uporabljati vse ugodnosti programa.

Za dodatno motivacijo si naložite tudi mobilno aplikacijo Generali Zame, svojega osebnega spremljevalca za zdrav življenjski slog. Najprej si izberite osebne cilje, za spodbudo pa spremljajte prav vam prilagojene vsebine, nato pa uživajte v zasluženih nagradah.

V aplikaciji boste imeli na dlani tudi pregled doseženih točk in možnost uporabe vseh ugodnosti programa Generali Zame.


Naročnik oglasne vsebine je Generali zavarovalnica

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)