7 predlogov za prebujanje romantike

Pomlad je kot nalašč za oživljanje strasti med vami in vašim dragim.

1.4.2015 ob 1:00

shutterstock_146326706.jpg

Služba, družina in druge obveznosti so pogosto krive, da strast v zakonu ali daljši zvezi malce splahni. In če bi jo radi to pomlad obudili, upoštevajte naše nasvete ter poskrbite, da se bosta z dragim znova zaljubila kot prvič.

Pogosteje ga poljubite in se ga dotikajte. Poljubi so dokazano celo bolj intimno dejanje kot seks sam, na kar pa pari v dolgih zvezah žal prevečkrat pozabijo. Spomnite se znova na to, kakšen učinek imajo. Fizični stik, ki ni spolne narave, je namreč pomemben element vsake zveze.

Med spanjem spite ob njem. Ne zavijte se v odejo na svoji strani postelje, pač pa svoje telo ponoči pritisnite ob njegovega. Objemite ga pred spanjem ali dopustite, da on objame vas. Čeprav se ne bosta spustila v seks, si bosta izkazala bližino in pripadnost.

shutterstock_238401532.jpg

Pozabite na tehnologijo. Včasih je potrebno vse napravice dati iz rok in se posvetiti sočloveku. Določita si del dneva, ko uporaba tehnologije ne bo dovoljena in se pogovarjajta, ljubkujta, razvajajta. Prav tako je skrajni čas, da televizijo odstranite iz spalnice.

Pokažite zanimanje za njegove interese. Spodbudite ga k temu, da se znova začne ukvarjati s hobijem, ki ga je zaradi pomanjkanja časa opustil. Ko se bo zadovoljen in sproščen
vračal z njega, bosta dobre volje oba.

Poiščita skupno aktivnost. Pomembno je, da vsak neguje svoje ineterse, prav tako pomembno pa  je tudi, da imata skupne aktivnosti, ki se jim z veseljem predajata oba. Z njihovo pomočjo bosta dobivala vzajemne izkušnje in krepila vezi.

shutterstock_233776192.jpg

Pojdita na izlet. Če nimata časa ali denarja za draga potovanja, se podajta na krajši izlet. Splezajte na bližnji hrib, zapeljita se na obalo ali obiščita stari grad. Tako bosta za nekaj ur zbežala od vsakdana in uživala v družbi drug drugega.

Spogledujte se. Morda ste pozabili, a spogledovanje je pomemben del zveze. S pomočjo vročih pogledov, sporočil ali dvoumnih pripomb boste zlahka obuditi stare strasti, saj so lahko sijajen uvod v dogajanje v spalnici.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)