Poze, v katerih prihaja do stimulacije klitorisa in točke G

Dva v enem, kaj bi še rada več?

21.4.2018 ob 4:50

poze_micna.jpg

Tako za klitoris, kot za G točko si že slišala. In medtem, ko je prvi domala vsem spolno aktivnim dobro poznan, je G točka bolj skrivnostna. Gre za skrajšano poimenovanje Grafenbergove točke, za grah velikega predela, ki se nahaja na notranji strani vaginalne stene v globini od dveh do treh centimetrov.

Po teksturi je ta del drugačen od ostalega tam prisotnega tkiva, je spužvast in bolj hrapav ter ga je na otip zlahka zaznati. Kri se med spolnim vzburjenjem kopiči tako v klitorisu kot v točki G, njuna stimulacija pa vodi do pravih užitkov. Zato so spolni položaji, ki omogočajo aktivno sodelovanje obeh, več kot dobrodošli. Sledečih šest po pisanju Your Tanga nedvomno gre umestiti v spolno prakso.

Ti glavna

Poza, ki jo zagotovo poznaš: on leži na hrbtu, ti se usedeš nanj in se proti vrhuncu pelješ v ritmu, ki ti najbolj odgovarja. Res je, da je ta položaj zate malo bolj naporen od tistih, v katerih ima vse niti v rokah on, a je idealen za stimulacijo obeh ključnih erogenih con.

Drugačne škarjice

Ti ležiš na hrbtu, nekoliko obrnjena na levi ali desni bok. On se namesti tako, da kleči na tvoji spodnji nogi, zgornjo pa dvigne in v tem položaju penetrira. Neobičajen kot, v katerem prihaja do glavnega dejanja, te lahko pripelje do neslutenih užitkov, hkrati lahko med penetracijo s klitorisom pritiskaš ob njegovo nogo in tako poglobiš občutke.

G-strokovnjak

Ti ležiš na hrbtu, on kleči pred tabo. Nogi položiš na njegova ramena in tako napneš vaginalne mišice, ob tem ima on olajšan dostop do tvoje vagine. Boke malo privzdigni, pod zadnjico položi denimo blazino. Med penetracijo je G točka deležna močne stimulacije. Kaj pa klitoris? Lahko ga s prsti dražiš sama ali se z njim pritisneš ob njegovo telo.

Obrnjena žlička

Oba ležita na boku. Obrnjena sta drug proti drugemu. Ti zgornjo nogo položiš čez njegovo telo, on vstopi vate in tako poskrbi za G točko, klitoris pa bo deležen pozornosti, če se boš s svojimi intimnimi deli pritiskala ob njegovo telo.

Kavboj

Ležiš na hrbtu, on se nate namesti tako, kot se sicer ti v pozi kavbojka. V tem položaju je malo nagnjen nad tvoje telo in ko penetrira, stimulira G točko, klitoris pa medtem pritiska ob njegovo kožo.

Obrnjena kavbojka

Ti na njemu. Poznana situacija. Le da si v tej pozi obrnjena tako, da mu kažeš hrbet. V rokah imaš vse niti, tako glede hitrosti, kot globine penetracije. Dodaten plus: v tem položaju lahko odlagaš njegov orgazem kolikor te je volja, to je zate nedvomno še en plus.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)