Neprecenljiva moška lastnost

Nesebičnost je tista, ki ima pri izbiri življenjskega sopotnika izjemno težo.

29.4.2016 ob 1:00

lastnost2.jpg

Nedavna raziskava, objavljena v publikaciji Evolutionary Psychology, je odkrila, katera kvaliteta močnejšega spola je v ženskih očeh najprivlačnejša.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Med njenim potekom so strokovnjaki prostovoljkam prikazovali fotografije različnih moških in jim hkrati pojasnjevali, kako se obnašajo v določenih situacijah. Denimo ali kupujejo hrano brezdomcem ter ali so pripravljeni pomagati starejšim. Sodelujoče so na podlagi teh informaciji izražale naklonjenost oziroma nenaklonjenost do moških, ki so se jim smejali s fotografij.

lastnost.jpg

Rezultati so pokazali, da imajo ženske najraje skrbne moške. Zanje menijo, da so najboljši kandidati za dolgoletne zveze.  Altruizem, torej nesebična skrb in ljubeznivost do bližnjih, je tako na prvem mestu med kvalitetami, ki jih z ženskega vidika on mora posedovati. Seveda bi najraje izbrale skrbnega in hkrati atraktivnega pripadnika močnejšega spola, če pa bi med tema dvema lastnostnima morale izbrati, bi altruizmu dale prednost pred lepoto. Tako je vsaj zatrdila velika večina v poizvedbi sodelujočih pripadnic nežnejšega spola.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)